Úplněk
Za úplňku zdlouhavé sny se ti zdají
podivnou vlastnost mají
věříš jim více než obvykle
zdá se to býti až nezvyklé
Chce se ti tančit v temnotách
v těch neznámých šedivých prostorách
tak jemně došlapovat na špičky
tančit se semknutými víčky
Lehce jak víly v jeho záři
sinalá pleť se ze stínů odráží
tak ladně a hladce projít
ke koncím snů svých dojít
Je to až div co ta záře
ze stříbrného svitu dokáže
cítíš se lehce a nádherně
i když ti jinak je mizerně
Chtěla bys do smrti tak být
kráčet, tančit a jít
bez dechu bez těžkých pohybů
necítit na látce záhybu
Být jak ta víla co tančí v lese
úplněk do tvých myšlenek vnese
to co ty nevidíš za dne
i když tvá duše ti chřadne
Sny se té noci splní
proto jak tvé boky se vlní
nad tou hudbou co jiní neslyší
jen ty si v té nádherné, tajemné výši
Komentáře (2)
Komentujících (2)