Motýl
Anotace: Někdy srovnáváme přednosti jiných se svými nedostatky. Velká chyba. - j.c.ben -
Vysoko vzlétl slavík, své trylky zazpíval
a motýl na stéble sedíc, se do nebe zadíval.
Ach, jak líbezně ten hlas zněl,
proč já neumím tak zpívat?
Tak motýl posmutněl.
Zahynul motýl, co cizí krásu záviděl.
A proto, že výš než měl se díval,
svou krásu křídel nikdy neviděl.
Posmutněl slavík.
A na cestu mu zpíval.
Přečteno 696x
Tipy 2
Poslední tipující: shakespeares
Komentáře (2)
Komentujících (2)