Vrácení života

Vrácení života

Anotace: ...

Šero s blížícím se koncem dne
vyhlíží konec života.
Konec života tak umělého
jako po zapálení uhaslá svíce.

Neskončený čas
pod tajuplným světlem
odráží sen o lepším životě.
Večerní sudba
vrátila nový život
když tupá žiletka
ztratila význam.
A krvavé kapesníky
a pokoj zahalený tmou
A za krátkou chvíli
opravdové sny
co ožívají v noci
A ruka pod hlavou
a pohled na postel...
Obnovení půlnoci,
hlasy vedle v pokoji
a auta dole pod okny...
Vše jak má být,
vrácení života -
svíce jež neztrácí vosk,
tělo, v němž zůstává krev...

V obzoru ráno,
život ploužící se ulicemi,
zledovatělé cesty
bez zeleně a ptačího zpěvu,
oprýskaná omítka
a přeširoké schody
a letmý pohled na koleje
a hlasy známých lidí...
Autor frangir, 10.04.2006
Přečteno 288x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

podle mě má tady talent někdo jiný. Tvoje básně budou vždycky čitelné, protože jsou tak moc pravdivé. Však můj názor znáš

10.04.2006 16:43:00 | Nausika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel