Život
Život - táhne se
jako ozvěna houslové struny.
Nesmiřitelný koloběh stárnoucího času
a vroucího obětí pocitu marnosti.
Pobledlá mýtina,
co přebývá ve špíně
a hluku městských ulic.
Život - prázdný prostor
obývaný šelestem srdce.
Myšlenkový útok rodících se věcí
a sladkého útisku nadějného mládí.
Radostná vzpomínka,
co snad někde leží
a k odpočinku svádí.
Život - snaha zaplnit
veškeré úrodné místo,
tělem pojídat a trávit,
věky hledat k sobě rovné
s touhou otročit a ochraňovat.
Naplňovat svoje touhy,
instinktům se podřizovat.
Pořád věrně pomáhat
všemu v nás co životem je.
Komentáře (0)