Uhlí svým způsobem poklad skýtá,
i smrtka na orloji je dost důležitá,
déšť z kamene jen drsnou hrubost smývá
a rána... rychle se hojívá...
starý trám může na ohništi hřát,
z vlhkého kraje rovu sedmikráska vykvétat,
po nezhojené ráně jizva zkušenosti dodá
a sršeň... má chuť do života, proto bodá :o)
Voda nevonící dobře hnojí,
kulka hejnem proletí, však třeba mine cíl...
hlemýždi nevadí bodláčí, jinak chodí
a chrání sám sebe... za jiné určitě by neměnil...
Prasklé potrubí třeba pampelišce vláhu dodá...
a moucha na skle... připomíná, že tu někdo byl...
špína za nehty - možná o práci na zahradě vypovídá...
a tupá sekera - z té někde polívku už uvařil...
ryby se netopí... to nesmysl je čirý...
kopí je zbraň, to v sobě sílu ohně má...
kosti ohlodané - každého psa zasytí...
doufám, že tvojí důležitost jsem vyjasnila!!! :o))
(aspoň snaha teda byla!! :o))
24.04.2006 20:15:00 | Cecilka
Někdy si připadám podobně.Dobrá básnička,zalézající pod kůži.U mě za sto.
24.04.2006 17:24:00 | Branwen1