Zrcadlo času
Anotace: Něco o pohledu do zrcadla, když čas se zvolna naplňuje.
Zas se dívám do zrcadla,
možná, že jsem odvážný,
moje hříva dávno zvadla
a vesele se netvářím.
Obličej mám přeležený,
šedivý je každý vlas,
nohy, záda namožený,
nepřítel je už jen čas.
Nezastavíš svoje roky,
nezastavíš změnu tváře,
čas jde mílovými kroky
a stárne z listy kalendáře.
Něco možná vychutnáváš,
tak jak dříve nechutnal´s,
pohodlným už se stáváš,
a svůj boj jsi dávno vzdal.
Přečteno 357x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
Komentáře (3)
Komentujících (3)