Kočka v prázdném bytě a jeden všední den, kdy zvadla kytka a nějaká sekta spáchala sebevraždu
Záblesk nad obzorem
snad blesk říkáš si
v blížícím se soumraku
ve všedním starém dni
jde kolem zástup lidí
hodiny na stěně teskně bijí
žena chystá večeři
kolem tebe a kolem baráku
vidí záblesk věří na naději
s údivem sleduje muž
bláhoví, jsou ve věži
Stojí dívka v poli
po koberci běží kočka
nad hlavou mračna se jí točí
strom tichý přítel
společník je její
a začíná pršet
bez nadějí
zástup jde přes pole
houpací křeslo zapraskalo po podlaze
je ticho v prázdném domě
v lese muž
v naději a v jeskyni
chlebem za dřevo
dá rodině jíst
v očích lesk
muže si nevšímá
zástup jde lesem
Stojíš na okraji propasti
vesnice daleko za zády
na obzoru lesy
občejný den jiný byl
na dně snad předmět lesklý
záblesk oslepí ti oči
kolem tichý sivý podzim
a v tichu noci
obrazu na stěně
nikdo si nevšímá
zástup padá do propati
ve váze na stole
uvadá květina
Komentáře (0)