Pomalu usínáš
Pomalu usínáš
měsíci v náručí,
stříbrné radosti
na tváři změkly.
Konečky prstů máš
jak zimu v Mohuči,
chladné, a mě hostí
pálivý neklid.
Rozpálen do běla,
vymýšlím slabiky,
rychle je protáhnu
tak, jak to chodí.
Vím, to se nedělá
zabíjet slavíky
jak racky na ráhnu
bloudících lodí.
Komentáře (5)
Komentujících (5)