Mor
Anotace: Přijde čas, kdy se rozdíly stírají...
V bezútěšném kraji,
Nezaslechneš píseň,
Jen na pohřbech hrají,
V srdcích lidí tíseň.
Krajem cválá na vraníku,
V černé kápi pán,
Nedočká se díků,
Nikým nepozván.
Ze všech snů jen krach,
V očích dětí strach,
Slzy jako hrách,
Koník víří prach.
Nenech si namluvit,
Že boháč neumírá,
Kmet nebo panna,
Smrt, ta si nevybírá.
V tom nevlídném kraji,
Živou duši nehledej,
Za mrtvé se pomodli,
Na hrob věnec dej… a vzpomínej…
Komentáře (3)
Komentujících (3)