Šerosvíti
Zatáhlo se, obloha se mračí,
pomohla mi najít Tebe.
Smršť a vítr něco značí,
už mě zima z větru zebe.
Fouká vítr, létá listí,
šero padá na krásnou zem.
Z dálky měsíc bíle svítí,
kdy zas bude Otče den?
Schoulen v náručí pod košatými stromy,
kousek nás dělí od lidí.
Už v dálce vidím, tyčí se tam domy,
jsme to my, co světlo opět vidí?
Komentáře (0)