Epitaf

Epitaf

Anotace: ...nebo jak to vlastně nazvat...

Jak tucet holubic, co v kraj se rozletělo,
S nadějí že novým dnem jim křídla slunce pozlatí,
Tak snadno obrátí jednou v prach Tvoje tělo,
Kněz, co se vysmívá a pozůstalí proklatí.

Kdo vzpomene si na oheň, co Ti zářil v srdci,
Kdo ocení, žes chvílemi věřil na pohádky,
Kdo zdvihne touhu po volnosti ptáka v zlaté kleci,
Kdo upustí plátek růže, jen ten, kdo čte mezi řádky.

Jak hejno černých vran, co nebe ovládlo,
S vědomím, že v tvářích probudí chmury,
Dítko jenž náhrobek růžemi pokladlo,
Uchopí vzpomínky, vnímá hlas shůry.

Kdo smíří minulost?
Snad dítě naivní,
Kdo věří v budoucnost?
Snad i Ty, hledej v ní…
Autor Algernoon, 28.05.2006
Přečteno 297x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Na můj hrob je to moc depresivní, ale na hřbitov se to dokonale hodí. Myšlenkově perfektní, některé postřehy jsou až výjimečné. Básnicky nadprůměřné. :) 100

28.05.2006 09:53:00 |

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel