Invaze Barbarů
Anotace: Pokusila jsem se zpracovat téma války, s jakým úspěchem nechám na vás
Soumrak bohů
snesl se na mou zem.
Lid strachem zotročen
ohýbá záda
a dary královské
krade pro tyrana.
Invaze barbarů
pustoší krajinu jabloní.
Sólo pro valčík ohňový
a květy už nevoní.
Tragicky krásná
je má zem,
když sterilizovaná nevina
skapává do vína
nemilovaných žen.
Invaze barbarů
pustoší krajinu těl.
Liduprázdnem v tišinách
pláč vdov a sirotků usíná.
V morfeově náručí dřímá moje zem.
V nouzi nejvyšší,
pod obrazem mučedníka
na kříži
neprobudí se blaničtí rytíři.
Přečteno 438x
Tipy 1
Poslední tipující: Chašmodský
Komentáře (5)
Komentujících (5)