Motiv čínský; Motiv arabský
Anotace: z mé sbírky "Ethnic Songs"
Zahrada horce voní
a modrý pavilon se koupá
v jezírku s lotosy.
Pojď se mnou zpívat luně
o naší lásce vroucí
než zima květy pokosí
Pod zlatou střechou chrámu
sní Buddha o tichu.
Mladý mnich vzpomíná
na dívku na schodech
šla kolem jako vánek
jak růže sladký dech
a on sní o hříchu
Pod závojem skrývá
moje milá tvář,
aby ji cizí oči neviděly.
Když se však na mne zlobí,
závoj nesnímá,
a tak si rudé růže z jejích rtů
sám přes tu tenkou roušku natrhám -
a dech jí voní, perly zoubků svítí,
směje se, čtveračka, že polibků
má takhle dvakrát víc
Komentáře (4)
Komentujících (4)