Vykročení
Harlekýn zdá se tolik bledý
se slzou v oku naposledy
kolesem štěstí si zatočí
V každém tom čtverci něco darů
vypadlých ze snů do polštářů
pozdě je - nepoznáš co je čí
Vytoč si nové sny na pouti
rozumem skládané řeknou ti
přislíbí šťastné dny a snad i vřelé
Nestojí nic než několik ran
a výsměch terčů ze všech stran
lásku sic nenosí srdce však nechaj‘ ti celé
Harlekýn se slzou poznal ten klam
odstrčil kolo a řekl – Já sám…
když bílou tvář nastavil světu
Odvahou posílen jde pořád dál
aniž by nacházel proč by se smál
už nehledá nic – pro druhé je tu
Přečteno 479x
Tipy 5
Poslední tipující: J's .., Divoženka1, WhiteSkull
Komentáře (2)
Komentujících (2)