Mamince pod stromeček
Anotace: Mami, cos to dostala k Vánocům? Nebreč!
Mámo? Že nejsi ženou slabou?
Od práce k šílenství chybí jen malinko.
Čísla a grafy již hlavou ti hrabou,
že se nám nezblázníš? Maminko!
Jsi moucha, co v sítě pavoučí se zachytila,
dej, Bože, ať se ta moucha vymotá!
A my, ať jsme jí k tomu síla!
Mámo, vyleť a poznej krásy života.
Nechci, bys konala v práci velké činy,
a pak tě týdny neuvidět ani.
Již chodit a mluvit jsi naučila syny,
teď nauč nás třeba, co to je milování!
Nestaň se bláznem, lásky naší chráme!
Procitni, než práce rozumu polkne ti!
Ta tvrdá židle – páteř tobě láme,
mysli na tátu a na děti!
My, tři tví mužové, stojíme tu v potu,
ten čtvrtý poblíž je, leží a spinká,
nejcennější žena je našich životů
maminka, maminka, maminka.
Komentáře (4)
Komentujících (4)