Další africká balada
Anotace: Afrika - kontinent hladu, doufá a čeká...
V Africe děti hladoví.
Nežily nikdy to, co vy.
Zabíjejí se pro vodu.
Věříte v svobodu?
„Stále čekáme na dary!“
volá ten kontinent starý.
Nad ním nebes klid ruší
plačící hejna duší.
Splácejí, Bože, utrpením
tvou lásku, nad níž větší není.
Malárie a komáři
nesou krev k oltáři.
Další africká balada,
kde lid umírá zamlada.
Pravdou buď aspoň útěcha,
že pravá láska na sebe dlouho čekat nenechá!
Komentáře (3)
Komentujících (3)