Stesk můj cosi vyplašilo,
to jen pták co vzlétl z rákosí.
Víly tancovat tam chtěly,
na pavučinách za rosy.
Cosi zvedlo mě z té trávy.
Snad vítr, co zpívá si.
A já- v bílém,lehkém hávu
jsem víla ,která poprosí.
O trochu lásky,trochu něhy.
Vždyt tady vod studené jsou břehy.
Jen hvězdy v nebi plápolají
Však ty mi srdce nezahřejí
a moji vášen neuhasí
ani ty kapky studené rosy..
Máš vlhké oči
a soví víčka
rybičko utkaná
z lesních požárů
a černého saténu
světe pěti hvězd
královno absolutního spánku..
máš vlhké oči
ze rtů a hedvábí
a světů které chybí
ze světla motýlů
a skel a básníků
tisíce světel
a barevných světů..
máš oči ze vzpomínek
jak tichý lesní vánek
složený ze zastávek
modrého světla
a dál
a pohled do deště
někam ztracené srdce..
a tisíce měst
kterým chceš věřit
však nikdo není zdejší
a tvá krása ledová
a tvé oči zelené
a strašlivá zima
a pohled do neznáma..
20.03.2019 00:32:45 | milík
Nejsem trochu starý na takovéto cvrlikání o bezbřehých mámeních?Asi ne,když se mi to líbí.
22.01.2014 19:18:12 | Bakchus
Tesklivou píseň splín vyl jen,
poplašen z rákosí vzlét pták,
pavouček vílou okouzlen
síť nádhernou jí utkal tak,
že chtěla tančit za rosy
jen v ní, jen v ní, jen v ní,
vánek o tanec poprosí,
i já bych tančil s ní!
Srdce mé pro ni hoří, snad
noc žár můj změní v den,
jen trochu lásky, něhy dát
chci v lese studeném...
**************************************************************************
Tak jsem si u Tvé půvabné básničky taky veršovaně zaptákovinkoval a to jsem hezkých pár slok umazal...;o)
Mám rád takovéhle snivé texty! Moc se Ti to povedlo! ;oX
17.09.2012 16:13:17 | Kozoroh 1