Zlá vzpomínka
Malé dítě zavřené v černé cele
drží se postýlky, v níž pláče
bratříček malinký.
Je sama doma v té tmě přečerné
tříletá holčička,
není v jejích silách udělat něco
pro svého bratříčka.
Dnes, ač je tomu spoustu let
tu hrůzu stále před očima má
když na jeho fotografii
v maličké rakvičce se podívá.
Komentáře (1)
Komentujících (1)