Mechová
Anotace: ať ten klíč každý aspoň jednou v novém roce najde..
Zrychlený dech
od samého smíchu
-tři tváře omalované pastelkami
ve voňavé trávě
pavučinky deště rozvlní
-válí sudy
a hradbou pyšných smrků
tichounce zašplouchají
vlnky barevného rána
v moudrém
zelenkavém tichu
-to k moři otázek
po důvodech slunce
vyplouvá pohádkový vor
prsty břečťanu zahalená-brána
mechové čupřiny
dusí ze dna země
horkost prozření
než neskutečno odvane
trojhlasný smích
Kam noha lidská nevkročila
teď tlukot velkých srdcí
tajemstvím opřede
a zamkne na maličký
klíč
sklání se větev majestátných
stromů,
když hrdě vítá dobrodruhy
Kapka čirá hladí duhu
-závoj mlhy
pod bílými teniskami
praská nedočkavost z jehličí
na obloze kluci lesa
-jednohlasně zakřičí
póómóóc
nebe i zem oddychují
po cestách z pryskyřice
tři chlapci lapou po dechu
míhají se mezi kmeny,utíkají
než dostihne je čas
..a ztratí k lesu klíč
Komentáře (1)
Komentujících (1)