Jenom JAKO
Anotace: no... prostě jako. Přečti si a zjistíš
Svěží vánek v údolí je jako dech milence,
Rýhy v kůře stromů jak vrásky let zažitých,
Síť pavouka jako života spletence,
Spoustu kvítí na louce jako zkušeností letitých.
Zář slunce jako v očích dobrých jas,
Mech jako dlaně, do kterých se schováváš před hrůzou,
Střídání období jako vzestupů a pádů zas a zas,
Motýl za motýlem se honí jako ty za můzou.
Větve stromů vzhůru natažené jako k modlitbě,
Boj v přírodě o jídlo, jako možná sázka,
Dusno před bouří jako když se schyluje k bitvě.
Celý svět v sobě ukrývá slovo láska.
Kapky deště jako tvé slzy v bezmoci,
Zvuk trávy, lidského hlasu jako teplo k duši,
Slovo silnějšího, jako když toužíš po moci.
Nenadálá zkáza, konce, většinou tě zasmuší.
Cuť malin jako polibek pro tebe,
Hlasy ptáků v oblacích jako kostela zvonec.
Cítíš spokojenost a štěstí, když koukáš do nebe.
Rosa, jako spadlá slza, když je konec.
Komentáře (1)
Komentujících (1)