Hrníček
Byl jednou jeden hrníček
Každé ráno v něm byl čajíček
Kolikrát se ho má ústa dotýkala
Kolikrát jsem ten hrníček proklínala
V slzách smutku utápěna, hrníčku jsem
se dotýkala
Hřála se o něj, když byl chlad
Snad by to líp dokázal jen
Chlap
Když jsem ale nesměle v rozčilení
Nechtěně
Ten krásný hrníček shodila
A z výšky na něj hleděla
Pak se k němu sklonila
A o střepy se ranila
Zbyly z něho jen kousíčky
a možná na něm byly i kapičky
Mé krve
A tak už jeden hrníček není
Jen v pouhé střepy se změnil
Komentáře (1)
Komentujících (1)