Zkáza květů
V krajině malého snění,
tetelení, kde vzduch se mění,
lotosy Ti z ňader plení.
V krajině malého snění,
po setmění, křik racků
a jeho skálopevné znění,
ztrácí shon v hnízdišti z klacků
a zrdcadlení.
V krajině hlasitých racků,
již spících.
V zemi posměváčků
bdících..
V krajině mlžných oparů,
par, co zvedají se z moře,
krás potopených v nezdaru,
krás vzbuzujících hoře.
V krajině malého snění
po setmění,
já probouzím se s pláčem,
který není...
A hledět, jak se moře zpění,
zalévá břehy, ničí zrdcadlení.
A cítit bílé lotosy,
jejichž zkáza přijde vhod,
i slané mořské kolosy,
drtící květy sladkých vod.
Komentáře (1)
Komentujících (1)