Divadlo Svět
Anotace: Následek několika probdělýh nocí
Zimomřivý fantom
divadla Svět
krčí se v náčrtníku
nedoceněného doktora věd
a reptá na bonton.
Zádumčivý Harlekýn
skryl pod nánosy líčidel pláč
(jeho syn umírá v nemocnici u Milosrdných bratří ).
Improvizovaných komedií náhodný hráč
vsadil iluze v pokeru
a neunesl prohru –
opíjí se po barech
mám pocit, že už stovky let.
Kdysi snad opravdu krásná primabalerína,
potají v šatně upíjí vína
a pomlouvá mladičkou Odetu.
Závidí jí gardu ctitelů
dříve tleskali jen jí –
toť cynický scénář baletu.
V anonymitě zhasnutého hlediště
přihlížím tragikomedii divadla Svět
a bojím se nevidět vlastní zbabělost.
V divadle Svět
jsem jen čestný host.
Přečteno 312x
Tipy 4
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, Chašmodský, denebrin
Komentáře (5)
Komentujících (4)