Řeka
Anotace: Který břeh to vlastně jistí?
Zatřený pohled a zrychlený dech,
Horečně přemítáš, nemáš strach z kříže,
Na voru dostat se na druhý břeh,
Ďáblu stát tváří v tvář, překonat mříže.
Opustit tento Svět,
Nenávist obletět,
K apatii tíhnout,
A lásce? Té se vyhnout!
Přecházíš tam a zpět jak šelma v kleci,
Jen ostří vnímáš, když s nožem si pohráváš,
Rozmýšlíš, čí krev má potůčkem téci,
Rukojeť třímáš, ten souboj už prohráváš.
Měli Tě za blázna,
Když padals do prázdna,
Neskončils v Pekle, ještě stále žiješ,
Možná máš šanci... když nezabiješ...
Komentáře (0)