Tulák

Tulák

Anotace: Zabrousil jsem úplně náhodou do mě neznámých vod.

Na rohu ulice, ve svitu měsíce,
shrbená postava strnule vystává,
má deštník a cilindr, v ústech žváro
sem tam si odplivne, co se jí stalo?

Její tvář zhyzděná jizvami spousty,
dívá se na misku, s níž drobné od lidí loudí,
Možná až vrásky, pod jizvami u očí,
prozradí více o jeho poslání.

Prozradí proč je svět takový a nikoliv jiný,
přestože staletí, jsme se za něj bili.
Za pravdu, za krále, za sliby shora,
za předky národů budem se bít klidně znova.

Do konce Vesmíru, do konce světa,
nebo až bude,... Má miska plná.
Autor Bakllazaan, 29.06.2006
Přečteno 321x
Tipy 2
Poslední tipující: Matsuyama Tatsuko-chan, pejrak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

než čekat až ji někdo naplní tak to je lepší si ji naplnit sám, povedená a obře vystihnutá problematika

29.06.2006 16:50:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel