návrat
Procházel ztichlou krajinou
o dlouhou hůl se opíral
tvář měl kápí zakrytou
a jen tiše vzpomínal
na ženu, kterou opustil
na dítě, jež nepoznal
když do služby nastoupil
a už se nikdy nezasmál
svého pána následoval
cizími zeměmi projížděl
spoustu bitev vybojoval
a teď domů přijížděl
procházel místy známými
vzpomínky dýchaly ze všech stran
pak stanul před dveřmi starými
nadechnul se a zaklepal
Komentáře (0)