Deň radosti
S pohľadom do povetria
nehybne brieždim túžbou.
Slnko mi sadá na plecia
a dáva tým najavo,
že dnes sa naň môžem spoľahnúť.
Vybral som sa vznešene,
nevedno kam a vánok
mi je stále v pätách.
Teším sa, prirodzene
veď tak spanilé bytie
som už dávno nemal v náručí.
S príchodom sychravej noci
slnko rozprestrelo nebom paletu.
S povdzychom a úsmevom
hľadím vdiaľ a niet mi pomoci.
Dnes štastie zavialo až ku mne.
Dnes na skutku prežil som sám seba
Komentáře (0)