Prvním člověkem na Měsíci
byl baron Prášil, co říkáš, Neile?
tvé skříplé veni vidi (vici)
stejně o ničem jiném nemele
Luně je k smíchu, nutno říci
ve tmě když zapíná k úplňku relé
Slunce stín vrhne na rukavici
ležící u stop podezřele
hozená, svědčí o šlechtici
rukolapně i pro zatvrzelé
jenž držel dřív korbel pěnící
když druzí spadlí pod postele
snili o cestě na Měsíc, cíl
dosáhl muž s růží, v derby skvělém
dobrodruh, jenž tíž zemskou ctil
však beztížní stav miloval.. duší, tělem