Už zase tečou
výkřiky z kohoutku.
Je jich tak moc,
že umyvadlo nestíhá polykat
a tak je vyplivuje na podlahu
položenou z našich
mrzkých příběhů.
Spáry se párují,
pod tlakem vody
tvoří spolu
polobožské obrazce.
Dýchám si tu chlór
a snažím se proniknout
do tajů toho díla,
které mě tahá za nohy
a mučí pak
pod dlaždicemi
vakuem krásy.
Lechtivými tahy
do žil píše mi,
kdo nepřežil
tu jeho přítomnost.
Pomalu začíná
psát i mé jméno.