Opět do Prahy jedu,
opět své ovce za sebou vedu,
opět se snažím ukázat svět bez medu,
abychom všichni neutonuli v jedu.
Já stál jsem jednoho dne na mostě velkém,
topil jsem se v zoufalství kotli mělkém,
v něm vařil se hněv lidu mého,
a taky nepřátel lidu tvého,
hněv, jako to nejostřejší koření,
účinnější, nežli červů moření ,
se sílou, jako bohů zrození,
a s plodností jako prosa osení,
tak tedy s lidem svým běžím,
vstříci všem stovkám věží
a nad hlavou mi tklivě sněží,
za zády úpí celé řady kněží
dav můj, jak jeden muž se zvedá,
naše barva musí být šedá,
už žádná další rudá,
říká i děvečka chudá.
přejte nám jen krásné,
ať vyřídíme i ty cizopasné,
ať nejsou naše výsledky dočasné,
ať je vše co přijde potom překrásné.
Komentáře (0)