Obdiv

Obdiv

Anotace: Můj obdiv pro lidi, kteří se narodí fyzicky postižení nebo se jim něco přihodí během života a oni pokračují dál a nepřipouštějí si svůj osud. Napsáno v roce 1990.

Život mění, jen ve snění,
nedokážou sami žít.
Ten kdo je vidí, má pocit viny
a chtěl by rychle odejít.

Výcviky smyslů, bez rozmyslu,
provádějí pokyny.
Lásky náznak, padá naznak
a to bez jejich viny.

Jejich síla, vlastní víra,
podobenství, život krach.
Není v moci, jim pomoci,
přenáší se na mě strach.

V pouti tváří, samí lháři,
nikde žádná upřímnost.
V očích slzy, mě to mrzí,
je toho tu všude dost.

Zázraky činů, kdo nese vinu,
když umírá zdravý duch?
Tenhle se směje, ten zase kleje,
nezplácí však jejich dluh.

Pro mě jsou silný, výcvikem pilný,
dosahují výsledky.
ač v beznaději, žít život chtějí,
bez litování a bez výtky.
Autor Ďábel sám, 10.07.2006
Přečteno 369x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za tuto básničku.

15.04.2024 19:49:29 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí