je vysmívat se
- jak krkolomně
byznys je práce
byzy jsem v inter-
galactic vakuu
pozemských mizer
utek jsem braku
nicotných kšeftů
s ropou a zlatem
z mravenišť skřetů
s čilým pohmatem
kouzelných proutků
burzovních mágů
jež z vejce žloutku
věž sarkofágů
trezorů staví
ať zlaté cihly
chtíč neroztaví
sklad plnoštíhlý?
Vzácnější zlato
- supratekuté
miluji, hřáto
(nijak ne žluté)
na bilion stupňů
Celzia, ať plouti
můžu v něm, zhubnu
jak stín velbloudí
na žhavém písku
zlát v zlatém moku
Au obelisku
směji se, cvokům
jež zlaté tele
týmž korunují
zlatem na čele..
.. stojíce v hnůji