Mám schované snění
se smutkem na dlani
myšlenek víc, než zvládám.
Ony totiž bolí i poraní.
Veselí odlétlo,
tak mu mávám
Mám schované snění
o mámivé radosti,
která jednou jistě dorazí.
Ale schovává se - mrcha
nechce se jí splíny porazit.
Přede mnou
jak vlaštovka před zimou
neúnavně prchá
Mám schované snění
A myšlenky
se mi do očí smějí,
že být chtějí
na vzduchu
A pak spějí
kvapem k zániku,
protože moje srdce
nestíhá tu nálož
a má záduchu
Mám schované snění
se smutkem na dlani
I když srdci někdy poradí
bolí i poraní….