Anotace: -
Na II. programe sna - Ľalia poľná
...
zadala jsem téma na říjen podzimní
však nevím jak psáti o lásce, volnosti
...
deštivě o smrti a pomíjivosti
hřejivě o bytí zázrační bytostí
...
dávno již otextoval zcela mistrně
Peteraj Kamil v lilii písni té
...
tak dost už té strohosti v rytmu dvanácti slabik
raději ať svobodně promluví múza, cit …
_
která mě nutí tohle vybalit:
___
z drobností
z důvěrných okamžiků
sousledně v čase
poskládané
___
jak dlažební kostky
prvně jen tu a tam
až nenadaně
máme tu zámkovou dlažbu
krásného vztahu
a vše do sebe zapadá
___
teď je tady
společný chodník
a přece i s ním jednou
Paní Všech Změn zamává
___
no tak ať
však raději nech
ve spárech pak naroste kvítí
než by nás jednolitý beton
nebo asfalt měly spoutávat ...