Dvě Tváře
Dvě tváře mám,
Tu jednu pod tou druhou schovávám.
Tu tichou nevinnou,
Schovanou v mámivém bezpečí
Pod nebezpečnou maskou ukrývám.
Tak zlá a ukrutná zdám se být,
Přitom živému nedokázala bych ublížit.
V noci potichounku masku ukládám,
Na noční stolek podkládám.
Ve snech zdá se bezpečno,
Nic nebolí na těle a na duši.
Ráno po probuzení nasadím a
Pečlivě upravím
Tu známou tvář,
Pod kterou ukrývám svůj strach.
Samotná ráda začínám být,
Občas se objeví vítr a
Dokáže všechno rozfoukat zase pryč.
Nutí mě pomyslet,
Jak by zase hezky mohlo být.
I když málo toho se dá říct,
Možná, že je mi i samotné líp.
Ve dne ta bláznivá,
V noci malá, zranitelná.
Ale stále ta osamocená,
Bloudivá duše v těch temných bažinách,
Co se směle nazývají svět.
Přečteno 303x
Tipy 2
Poslední tipující: Robin Marnolli, Kapka
Komentáře (3)
Komentujících (3)