Svítí slunce
Květiny hynou,
A lidé jsou neteční
Falešné úsměvy
Jen hraná lítost.
V náruči kamenné ruce držící slzu
Zlaté střepy, a slova Alžběty
O lásce a žalu
Zbyla jen jáma
Rána v lýčí
Poco nelhal.
Šedooká žena s tváří vrby,
Její vlasy, bílé jak plátno
Vlály větrem
Na cosi se ptala,
hlasem, jenž zněl jak rezivá hřídel
nerozumím jí;
Odpovídáš, že to zvládneš
a že to bude dobré
zbylo jen prázdno, vakuum - kolem dokola v mojí duši
postupně to přichází
každou noc,
bolest pálí jako mráz-
Postupně ti to dojde
Ale pomalu,
Plíživě
zakusuje se;
jako divoké zvíře, co se přišlo nakrmit.
chlad
poté bolest
poznání se zakotví
a roztrhá tě zevnitř na kousky