Smrt nejlepšího přítele
Anotace: ... přítele člověka
Uvadají sedmikrásky,
černá bílý bez,
nikdo tolik nemiloval
jako utýraný pes.
Tam ve stínu v kruté křeči
svoje tělo strachy krčí.
Kde je jeho vlídný pán?
Proč musí umírat pod stromem sám?
Srst ztrácí lesk a oči život.
Uhasíná hvězda, všechen mihot.
Jedna tlapka čumák kryje,
srdce vyhasíná, vrah si ruce myje.
Naposled vítr zavál,
naposled pes vzdech,
obrůstá trávou, tělo zdobí mech.
Komentáře (2)
Komentujících (2)