Den
Jen na jeden den
ponořím se v sen
a pak hned zpět, hnedka zpět
neb jinak by květ nevykvet
jen na jeden den
budu svým snem rozkrojen
pak hned zpět, rychle zpět
než začnu se ztrácet vprostřed vět
vět svých i vět cizích
rozporcován svojí tezí
co sic půlí jen na dvakrát
zato slova jiných
více či méně
minimálně ale
stokrát tak
Jen na jeden den
svým snem zůstanu popálen
tak, že budu moci lidskou řečí
jen proplouvat bez obětí
jen na jeden den
druhou stranou budu opíjen
a pak snad zpět, možná zpět
objevovat lidí svět
a zase s ním jen churavět
- přeci jen, lepší je nevědět
Možná že ten kdo ví
si je vědom stavu své svobody
ale kdo neví
toho to nebolí
Přečteno 277x
Tipy 2
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, VEDz RVAHEs
Komentáře (1)
Komentujících (1)