Řekla:
„zas mě tady máš“…
Jen jinovatku na řasách
a na chodidlech prach
chůze spíš vleklá
prý, že je moje stráž…
Klekla
jsem vedle ní…
A ona bez skrupulí
slovy, jak z karbunkuly
do bílé mlhy štěkla
Dlaň na mém rameni…
Smekla
bych úctou, děsem…
Šrám víc, než hlazení
srovná krok bloudění
Poslední slza stekla
jak kacíř do herese…
Že klam
je půlkou světa
už dávno trochu tuším
Duch drží silnou duši
a člověk vždycky sám
tu emocemi létá…