Hrůzy nudných všedních dnů
Mlžný opar ranního rozbřesku, chlad svírá zkřehlou dlaň,
hladové ticho, jen stony prosoleného dřeva,
za zvuků trub a bubnů, probuzena ledová saň,
a Prométheus vydává všanc svá střeva.
Marnivá touha po nekonečnosti bytí,
trýznivá honba za krásou,
ten,jenž v bezcitnosti nic necítí,
toť člověk , prostoupen zlobou.
Mořský kolos bez svatozáře letních paprsků,
temnota moře duše svírá,
ta zkřehlá dlaň je plna chutných pamlsků,
tak jen vpřed lidští herci,
panoptikum je tu pro vás,
a nikdy nezavírá.
Lidská lenost, jen svou pravdu vidíci,
kdo nesní o nesplnitelném a po nocích nelétá,
není sto pochopit ta slova vyřčená, nenávistí čišící,
Stále stejné osudy, stále stejný námět a role,
jen zúčastněné osoby se mění, bez bouřlivých ovací,
hádanky života, v potemnělých očích dech se tají,
a loď pluje dál, vstříc slunečním paprskům,
po nekonečném moři zapomnění... až do bájí
Přečteno 284x
Tipy 3
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Taog
Komentáře (0)