máš záhadnou povahu
a každé další chvíle
tuhle záhadu
ještě víc prohlubují
takže nyní vím méně
než předtím…
obsahuješ podivnou substanci
která je neviditelná
a její přítomnost se prozrazuje
pouze tím
že působí na viditelnou hmotu
tedy na mne
a já zjišťuji
že bez tebe
se neudržím pohromadě
a do všech stran se rozletím…
co je zvláštní
že místo horka
je ta látka složena
z chladně exotických částic
co se jen líně pohybují
a seskupují
díky vlastní gravitační síle…
postupně
ale ty skryté shluky
zvětšují své rozměry
a přitahují na sebe ty mé
čímž dochází k formování…
teď bys měla být
logicky nejvíc nahuštěná
v mém jádru
v jeho středu
ale místo toho jsem
s údivem shledal
že jsi ve mně
rozložena rovnoměrně….
něco jako třešeň
u které jste přesvědčeni
že má ve středu pecku
ale když ji rozpůlíte
zjistíte že tam žádná pecka není…
tak to je
má Fornax…