díky technologiím
jsem v nepřetržitém kontaktu
s domovem i kanceláří
což se hodí
jenže když vám pak u piva
někdo vypráví zajímavý příběh
a už se blíží
k tomu nejlepšímu
nejsem v nepřetržitém kontaktu
jelikož malé cosi zacvrliká
a z mého výrazu je poznat
že jsem přestal poslouchat…
a to není všechno
když si budete chtít
se mnou popovídat
jako by jste mluvili s někým
komu právě unesli dceru
a navíc ho svrbí mezi lopatkami…
prostě duchem mimo…
to se ale záhy mělo změnit…
byl jsem pozván
na jednu přehlídku
a už se schylovalo
k závěrečnému defilé
když na molo vstoupila dívka
a s jejím příchodem
nastala totální davová mánie
/i když popravdě
ta se spíš vyvolá tím
pokud se svrhne kazetová puma
na nějaké velké město/
no to je jedno
každopádně
tahle byla dvojího druhu
u žen totiž vyvolala jev
zvaný úmyslná nevšímavost
kdežto ve výrazech mužů
došlo k záři
jako protiletadlových reflektorů
z druhé světové…
když odplula do zákulisí
jako bych byl poháněn torpédy
byl jsem u ní první…
slečno rád bych Vás pozval na letenku
pokud přijmete klidně prodám ledvinu
a přihodím levou ruku…
to v ní vyvolalo účinek
jako kobercové bombardování
rajským plynem…
když se jí uklidnila bránice
ledabyle uchopila minimax
a povídá mi klidně
musím vás trochu zchladit
kdepak der junge
než budeme lítat
naučím vás chodit
ale pozor
jestli mi zlomíte srdce
já vám nohy…
ja wohl frau True…