Jsme spolu
Anotace: můj letošní návrat do chorvatska prolnutého člověkem
slyšíš?
slyšíš!
já vím
ty též
jsem v krajině
kterou jsme kdysi oplodnili
svou bezmeznou svobodou
nacházím ji a tebe v ní
jseš přítomnější než přítomen
v mohutných suchých větvích
šťavnaté zkušenosti
ve kvetoucích zralých plodech
předznamenávajících skon
v mužných pažích vzdálených pohoří
v nebeské klenbě tvých myšlenek
sedím na skalnaté pustině šeptající smrt
kam lidské rozměry nevkročí
ze strachu
ze sucha
já se vystavuji
nahý
a hrdě stříkám
své sémě života
tam
kde jiní selhali a zašli
jseš tu všude
a já své slzy lásky
kapu do tvého otevřeného srdce
Komentáře (0)