Provokace
Kohout dlouhý vlastní kouzlo,
přimět davy vážit za zlo.
Slupku, jádra, kázat světu,
oslí zlosti, vyčkat střetu.
Život, smrt. Sršní a včel.
Končí radost jenž jsi měl.
Od pařezu, vinohradu.
Hlava saje proudy sladu.
Moudra rádců hrají notu,
pro uspání stáda skotu.
Dýmkou míru kypří půdu,
a síla knih straší můru.
Komentáře (0)