Náš dům
Anotace: basen o lasce a sklamani
Postavila bych dům tam v nebesích,
v domě postel, postel plná hvězd,
a také zahrada plná úsměvů mých,
a k tomu domu galaxie cest.
Prázdný dům i postel v nebesích,
prázdná zahrada bez úsměvů Tvých,
smutný dům bez oken i dveří,
zahrada obrostlá ostnatými keři.
Žádná cesta tam ani zpět,
a dole lásky plný svět,
tam na nebi náš dům prázdný a opuštěný,
na zápraží zuté střevíce,
na stole prázdná sklenice.
Prázdný dům, tichý bez lásky,
prázdná postel vyhaslých hvězd,
uprostřed zrcadlo poseté oblázky,
a v něm já s růží, co bude kvést.
Komentáře (0)