Jednorožec
Anotace: Jen takovej úlet v noci...
Když slyšíš v lesích jemný šum, jak větvě pějí ódy
A listí ve svých baladách jim propůjčují tóny
To král ze všech nejbělejší, přichází k nám shůry
S jeho příchodem odchází noční můry
Tělo elegancí se vzpíná
Vznešenou povahu on mívá
Ve zlatém rohu stříbrná je rýha
Mezi stromy se překvapivě rychle míhá
Z jeho hrudi se pne hrdá pýcha
Dlouhou a bohatou hřívou
Žal se štěstím v tobě smíchá
V jeho očích zjeví se ti tisíce hvězd
V nich zapomeneš co jsou reflektory měst
Černé barvy jsou
Temnotu kolem zhltnou
Dlouhý ocas lví co zdobí husté žíně
Ty zahřejí tě místo kočky v klíně
Kopýtka dvojitá-svižný to krok
S ním vteřina je jako rok
Však vteřina sem a vteřina tam
Teď stojíš tu a doufáš, že nebyl to klam...
Komentáře (1)
Komentujících (1)