Čtyři roční období
Anotace: hodně stará básnička, je to moje prvotinka, tak to berte s nadhledem :o)
Jaro je čas dítěte,
ta růžička co vykvete.
Dítě je zatím jen malé poupátko,
bezbranné jak ptačí holátko,
které se z lásky narodí.
Léto je čas dospívání,
v dospělé se děti mění.
Je to čas starostí a lásek
mladých mužů a mladých krásek,
když se do sebe zamilují.
Podzim je čas dospělosti,
teď končí náš čas závislosti.
Začneme pracovat, zakládat rodinu,
to vše nám nastane v tu osudnou hodinu,
kdy je nám osmnáct.
Zima je čas odpočinku a stáří,
zapomínání známých tváří.
Budeme se radovat ze vnuček a vnuků,
a nebudeme se bát blížících se kroků,
když smrt si pro nás přijde.
Komentáře (1)
Komentujících (1)