Zloději pomatených srdcí
Všecky zraky propichují tmu
tiché hlasy ševelí
zavdám hladu příčinu
pohoupá mě s postelí
A než se osmělí..
To ticho noci řeže tmou
a vzdáleného kněze
co tiše bdíval nade mnou
zmučily zlé teze
On mrtev je..
Můj strážný anděli!
Těch hladných sil se bojím
když noc se znovu osmělí
když v noční šat se strojím
Jak mám spát..
A z hladu
neodkrojím
divnému hadu
Komentáře (4)
Komentujících (4)