Šuměnka pravdu má,
tady jsem jako doma,
tvá báseň křehká je,
jako mařinka vonná,
bohatší slunečnic
a devatera kvítí,
nabízíš opravdu
kouzelný lektvar žití.
S měsíčním kamenem
na krku v amuletu
občas si "čaruju"
navzdor okolním světům,
občas si namíchám
pár citů, náruč víry,
snažím se potřebným
dodat pár kapek síly.
Občas si namíchám
pár bylin s listím suchým,
třeba pro poutníka,
co klepe u chalupy.
Možná je náhoda,
že nápoj úsměv dodá,
Šuměnka pravdu má,
tady jsem jako doma.
Čarokrásná básenka!
30.08.2006 07:12:00 | Cecilka
tak tohle bude něco pro Cecilku..
jsem zvědavá zda recept tenhle vaří..
a pokud ano..možná že dřív než chvilku
se ze dvou neznámých stanou dva známí staří..:o))
26.08.2006 12:18:00 | šuměnka
Bez toho štěstí to asi nezapůsobí,že?Počkám,až se kousek naskytne a budu míchat elixír.
Krásná báseň.Velmi čtivá.
24.08.2006 13:43:00 | s.e.n