Voják
Anotace: Konec války a on musel zemřít...
Konec války,
pluk se vrací domů,
i jednotky bez morálky,
v záři hořících stromů.
Město v plamenech a dýmu,
jeden voják však tam zůstal,
on už nemá vůbec sílu,
aby se sám domů dostal.
V předklonu a utajení,
v břiše bolestivé křeče,
daleko od všeho dění,
v zádech cítí ostří meče.
Valí se krev z nosu proudem,
koleny se boří v hlíně,
špatný dech, asi tím kouřem,
umírá své matce v klíně.
Komentáře (0)